Fjärr med knäproblem

Valpar när man tränar ligg kan man ju aldrig kräva att de ska kunna orka hålla uppe sin kropp så de ligger rakt. De faller ofta över på en sidan för att de inte är tillräckligt musklade eller helt enkelt klarar av att koordinera ihop sina rörelser så pass att de kan ligga på en rak linje.

Kenszo när han växte upp vek alltid in ena frambenet och rullade över på ena skinkan. Vid drygt ett års ålder upptäckte jag ju att han hade problem med sina knän och där fick jag min förklaring till att det var stört omöjligt att lära honom att ligga rakt. Efter en tid efter operation hade vi inga problem, och han viker bara ihop sig bakåt:) Fjärren var faktiskt ett av momenten som först började strula med Csim som fick mig att fundera på var hon hade ont, rygg eller knä?

Csim har alltid bara fällt ihop sig och legat spikrakt. Med min nya fina träningsdagbok och anmälan till en kurs i tävlingslydnad i vår så skrev jag upp som mål att säkra avståndet i fjärren och verkligen ha som mål att verkligen träna på hur jag vill att det ska se ut.

Då upptäckte jag att målen var tvungna att skrivas om för Csim. Hon är fortfarande ojämt musklad i bakbenen! Vill inte riktigt belasta det opererade benet lika mycket om hon inte behöver!
I fjärren kan det se ut såhär om hon lägger sig ner idag!

20131109-192908.jpg

20131109-192927.jpg

Ligger man så snett är det inte lätt att sätta sig eller ställa sig upp bra:( Så nu får vi träna på att ligga rakt! Att stärka muskler och att visa att det inte gör ont! Hundar skaffar sig beteenden otroligt fort som de håller fast vid om det en gång gjort ont! Men jag har också erfarenhet av Kenszo som har hållt på med sånt, att tar man hjälp av professionella personer så kan det gå väldigt fort att visa dom på rätt spår igen:) Kenszo hade en period när han vägrade trava, och gick bara i en galopp! Han fick då trava på löpband här hemma 5-10 min ett par ggr i veckan i 2-3 veckor och tänka om, sen var det löst:) Han behövde bara övertalas att det gick:)

Nu tränar Csim och jag korta pass på att ligga rakt:)

20131109-193609.jpg
Vi har som mål att ta tvåan 2014, så , nu är det sagt:)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s