Året som gick

Januari

Vi tränar inmätning med den mycket suveräna metoden vi lärt av Eva Bertilsson, där hunden har kontroll och startar beteendet. Vi fick beröm vid inmätningen för att hundarna stod så stilla och var så lätta att mäta in 🙂

20130329-151206.jpg

20130329-151717.jpg

Vi simtränade regelbundet och tränade hela vintern på att äntligen övervinna den hemska gungan ( Csim lyckades men  inte Kenszo )

Februari

Kurs för Eva Bertilsson. Jag får åka utan hund, för mina har rävskabb.

Min dröm går i uppfyllelse och jag får en egen inomhushall att träna i. En liten, men alldeles perfekt hall att träna i under vintern.

20130209-190418.jpg

Mars

Går Klickerkloks Onlinekurs i agility, suverän, Vi tränar på i hallen.

Csim mår inte bra. Stressad, uppskruvad och vill inte träna. Uffar när hon hoppar upp i knät och jag kan inte hitta felet. Hon löper flera ggr per år än vad en normal  tik gör och jag söker en veterinär som gör ultraljud på buken för att se så hon inte har cystor på äggstockarna. Kommentaren blir, och ett antal tusenlappar fattigare, -Jag ser inte riktigt för allt fett, men det är nog inget. De som inte har träffat Csim, så är hon en smal hund!!! När jag ger som förslag att hon ska kastreras pga av hennes frekventa löp och hennes humörsvängningar får jag till svar att jag ABSOLUT inte ska göra detta för att då kommer hon bara bli mycket värre. Jag går därifrån, och bokar genast en tid hos en annan veterinärklinik. De undersöker henne, och ger rådet att kastrera henne, för hon kan inte må bra av att löpa så ofta!!! Detta görs i början av april.

April

Vi startar april med att kastrera Csim. Kastreringen går bra. Redan efter ett par veckor får hon en mycket mjukare blick i ögonen och hon börjar landa. Men jag känner att vi inte riktigt har nått ända fram.

Jag håller kurs på klubben.

Maj

Kenszo tävlar årets första tävling i rallylydnad. Det är utomhus på en närliggande klubb. Det är en inofficiell drivein och det känns så kul att sätta igång. Kenszo gör i mina ögon sin bästa tävling hittils. Han rör nämligen på sig hela tiden. Han får ju så lätt scenskräck och stannar upp och blir rädd. Jag är jättenöjd. Våra mål är uppnådda. Poängmässigt kom vi ju inte upp i 70, men det betydde inget- Den tävlingen glömmer jag inte, för vid prisutdelningen ropade domaren upp oss först som grupp: Ni som inte har lyckats så bra! Inget illa ment, men jag som inte kan hålla tyst, var tvungen att säga att för oss var det en storseger den dagen 😉 …och sen kom det ett mail från domaren att jag hade ju helt rätt, poängen var ju inte allt !

Kenszo startar sin första officiella agilitytävling. Uj, va nervös jag var! Hur skulle han reagera. Skulle han va som på rallyn och bara stå och stirra ? Men, han älskade det! Inte många rätt blev det, och jag hade bara gjort en bana på 5 hinder och han hoppade väl knappt dom, men han sprang i glädje med nästan slaksvansspring. Jag va så lycklig så nästan tårarna kom! Min älskade lilla skrutt!

Juni

Jag tog hundarna till Marie Söderström för att kolla genom dom. Där, äntligen hittade vi felet på Csim. Hon hade också patellaluxation, precis som Kenszo. Att hitta en bra veterinär i semestertider, det va inte lätt, men till slut bestämde jag mig och hon opererades 4/7.

20130703-074428.jpg

Kenszo fick beröm för hur välmusklad han var och där fanns inga fel. Jag hade gått Klickerkloks Hoppteknik och stryrka under våren och vi hade jobbat en hel del med kroppskontroll Kenszo och jag och det syntes.

1-4 juni var jag hos Fanny på kurs. först 2 dagar för Fanny sen 2 dagar för Greg Derret. Mycket givande och kul 🙂 Bodde ihop med Karin i en litet hus och vi hade så mysigt med alla hundar 🙂

Juli

Underbara, underbara Värmland! Malin och jag tältade och åkte runt och tävlade. Det var så obeskrivligt kul.

Vi har med oss en 10:e plats med oss hem, i hör och häpna,  agilityklass 🙂  Han är inte styrbar än, och tar otroligt vida svängar, och stannar och kollar så det är ”safe” när han kör en hel bana. Det får jag leva med tills hans mod har kommit, men när han väl springer en hel bana, då kommer det bli bra 🙂 Jag har tålamodet och vänta på världens bästa Kenszo.

Augusti

Kenszo tar sitt sista förstapris i Rallylydnad och får titulera sig RLDN Bajos Kenszo

rldn1

Då åker vi på Vappukurs och mitt liv rasar ihop. Då orkar jag inte ta mer motgångar. Vappu och Annika Falkenberg bestämmer sig för att Kenszo har ont i rygg alt knäna och kan inte hoppa. Att jag säger att han är rädd och kraschat i oxer spelar ingen roll. Att jag säger att han är kollad spelar ingen roll.  Jag slutar med all hundträning.

September

Csims rehab går inte framåt. Hennes stift i knät sitter inte som det ska. Hon opereras två dagar innan vi åker på tjänsteresa till Italien och som tur är tar vår dotter hand om henne när vi är borta.

Oktober-December

Vi vilar oss i form och går på rehab. Csim gör sin sista rehab om ett para dagar och hon har nu blivit en mycket lycklig hund. Träningslusten är tillbaka och planerna för framtiden med.

glad

 

Jag ser fram mot vad 2014 har att ge!

Annonser

2 thoughts on “Året som gick

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s