Spring, spring, spring:)

Det sista jag sa till Malin när vi tränade sist var:
– I år ska jag i alla fall sluta lägga energi på att fundera på varför Kenszo har sina dagar och inte vill springa fort bredvid mig på agilityn!

Hur länge höll det tror ni, innan hjärnan började klura, lägga ihop 1+2 och fick det till 5 som är ett mycket bättre svar än 3;) Jo, hela bilresan hem på 10 min:)

Jag tänkte såhär:

Kenszo hatar verkligen när vi springer ihop på Rallyn och i lydnaden. Han håller avstånd , sackar och tycker inte om det. Den enda gången jag får riktig fart på honom i agilityn är när han springer själv till skål eller efter boll, eller ev om jag springer med till skålen, men jag får inte jaga ifatt , då blir han jättelåg!

Vi cirkeltränade och sprang mycket ihop när han var liten, men sen stannade ju allt upp, när han opererade knäna mellan 1-2 års ålder.

Tänk om det ligger i själva springandet att han inte tar i, att han håller på med nån form av lugnande signaler? För han är verkligen som natt och dag och trippar fram ihop med mig stundtals och sätt en skål och några hinder och han går 3 ggr snabbare!!

När min förkylning nån gång lämnar kroppen och det går att andas normalt ska vi sätta igång med rolig spring träning och se om det möjligtvis blir nån skillnad. Jag kan inte acceptera att en hund som jag ser älskar agility, och som jag också ser är väldigt snabb när han väl tar i ska trava omkring på agilityplan! Det är ett mysterium som måste lösas:) Han har inga som helst problem att springa mitt ute i skogen över stock och sten och jaga syrran, så nåt fysisk hinder finns inte;) Mina hundar tränar naturlig ”skogsagility” dagligen.

Eller har jag lagt ihop allt galet och tänkt fel? Är jag helt fel ute i mina tankebanor ?

20140103-184843.jpg

Annonser

2 thoughts on “Spring, spring, spring:)

    1. evashundar Inläggets författare

      Ja, prova ska jag😀 skönt att höra att du tycker att jag inte är helt fel ute😉. Ibland blir man tyvärr hemmablind på sina hundar och kan behöva lite input😀

      Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s