Agility för hela slanten

Har sedan en lång tid tillbaka, sen i somras, funderat på att byta handlingssystem i agility. Jag har i många år kört enligt Greg Derretts system men har mer och känt att det passar inte mig och det passar inte mina hundar .

Jag har tittat på videos under vintern och läst blogg inlägg. Funderat på för och nackdelar men hela tiden kommit till samma slutsats: Dags för utveckling:)

Steg 1 var ju självklart att gå kurs för någon som kan tipsa och lära mig lite om hur jag ska köra som bäst. Blev rekommenderad Annica Aller, vilket jag är så glad för idag:)

20140305-195617.jpg
Så, i söndags åkte Csim och jag dit. Jag nervös för hur mycket Csim skulle skälla ut Annica, för när Csim blir ivrig, vilket hon blir på agilityplan, kommer dessa utflykter med utskällningar av den som står närmast och det är skitjobbigt tycker jag.

Jag har frågat så många människor om hur jag ska lösa detta på plan ingen har kunnat lösa men Annica såg var problemet låg direkt och gav mig en handlingsplan direkt. Jag var så otroligt lycklig och är nu med! Hon utmanade henne verkligen, och vi kämpade oss genom ett antal tjurrusningar när jag klantade mig och stod fel, men på slutet lyckades vi köra flera banor men Annica ” helt fel placerad” för Csim och Csim bara jobbade på 🙂 Lycklig till tårar kan jag säga:) Nu har jag hopp och ska våga mig ut och tävla! Nu är det upp till mig att göra rätt så att ingen domare blir utskälld. ( min stora skräck )

Jag upplever detta nya sätt att handla så mycket mer flytigt och jag vet inte om det är för att det är nytt men allt är så mycket roligare. Inga måsten om att stå på exakt rätt position i exakt rätt sekund . Hundarna flyger fram och vi har så jäkla kul när vi tränar in nya saker:)
Måndagen var en enda vilodag. Jag hade en sån hiskelig träningsvärk och Csim behövde vila.

20140305-200945.jpg
Tänk att det bara är 8 månader sen hon operade sig och hon är i sån fin form:) Inga spänningar eller hårda muskler efter söndagen.
En annan sak som är så häftig är att Csim har inte varit uppe på en balans på över ett år. På kursen skulle vi kolla över våra kontaktfältsbeteende . Hon fick gå över en gång , och sen poppade hennes beteende fram:) Att matte va inkonsekvent och släppte genom att hon fick stanna uppepå 50% och 50% 2+2 var ju mindre bra, men med ett påpekande av Annica så ska jag väl försöka va konsekvent nån gång i livet;)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s