Så stolt

Vi har varit och tävlat. På den minsta tävling jag nånsin varit på😉
Vi var bara 6 startande i medium klassen . En mycket trevlig inofficiell agilitytävling i Tranås. På precis lagom avstånd, och alldeles perfekt starttid, kl 10.00:) Dubbla klasser var det med, så allt var perfekt, mer än vädret då om det inte är så att man älskar spöregn😉

Jag är så fantastiskt nöjd med dagen och Kenszos lopp. Man skulle ju kunna tro att vi vann och gjorde fantastiska tider, men resultatet säger något helt annat. 3 disk och det sista med 10 fel och över 20 sekunders tidsfel. Hur kan man va nöjd när man ser de resultaten??

Jo, han gör såna otroliga framsteg och hans problem på banan vet jag att han kommer över. För om Kenszo bara får utsättas i små doser för det han tycker är otäckt och märka att inget händer så löser han det till slut, han tar bara lite tid på sig.

Kenszo älskar balansbommen, men dagens domare var av den närgångna typen och stod precis vid balansen , och det klarar han inte av än. Då kan han inte ta det det hindret. Så då blir det disk. Men, han tog gungan i bägge loppen ( i första loppet bad jag återigen domaren att backa en meter för jag vill inte att han ska lära sig att det är ok att springa förbi på tävling , sen gick det bra att ta den . Balansen behöver jag aldrig oroa mig, det är ett favorithinder om ingen domare står nära ) .
Vi har även tränat mycket på att verkligen springa ut och ta det hinder jag sänder honom på oavsett vad jag gör och det har gjort stor nytta😀 Han har haft så svårt att lämna min sida, och idag drev han på så fint och sprang nog det fortaste han gjort nånsin på tävling i ett av agilityloppen. Han gjorde så mycket bra i loppen som väger upp den lilla petitessen att allt inte blev helt rätt😀 Det viktigaste som jag känner nu är att han känner att han är bäst och gör helt rätt och vågar springa på. Min lilla regelhund kommer att göra allt rätt framöver.

Han är så jäkla duktig på agility när han är trygg men klarar inte av att det står folk lite varstans ännu. I det sista hopploppet blev det tvärstopp en stund , när han skulle hoppa ett hinder rakt mot ett funktionär som stod ett par meter bakom hindret. Nej, sa Kenszo, det tror jag inte! Men med lite övertalning så gick det sen😉 Vi måste ta oss genom alla dessa situationer innan han säger ok, ingen kommer röra mig.
Annars älskar han själva tävlingssituationen och går och småmyser hela tiden, glad och trevlig 😍

Inget pris vann vi såklart men har man världens goaste vän med sig som vinner flera lopp och väljer en pip som hon vet att Kenszo älskar och sen ger till honom då är man en vinnare för att få ha så fina vänner, tack Malin❤️

Annonser

6 thoughts on “Så stolt

 1. runemalin

  Tack Eva!❤️
  Jag är så glad för att det går så fort framåt för dig och Kenszo.
  Trevligt tävlingssällskap och bästa analyserna får jag. 😊

  Svara
 2. Sanna

  Vart är det du bor egentligen? Här finns det en tjej som är verkligen jätteduktig på fega, osäkra hundar som ser livet fullt av problem. Hon har haft en egen (som, precis som Csim fick tas bort till slut pga allergier) och utbildat sig massa inom detta. Om du har möjlighet att gå kurs hos henne så gör det. En toppentjej med mycket kunskap och hjärtat på rätta stället.
  http://motiveradehundar.se/

  Kul med framsteg 🙂 Kram på er!

  Svara
  1. evashundar Inläggets författare

   Vi bor i Vadstena:) Tack för tipset:) ( bara för att klargöra, Csim va inte allergisk det är Kenszo som är, Csim hade andra skador 😦 )
   Kram ❤️

   Svara
  1. evashundar Inläggets författare

   Helt ok😄 Det var mest att det är Kenszo som är allergisk, Csim hade mycket problem med stress mm som
   ökade på med hennes skador. Tog det inte ”fel” 💞

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s