Frukten av vad vi tränat.

Vissa hundar har ju inte en spikrak formtopp och inlärningskurva. Vissa saker tar tid. Kenszo har haft många saker som han varit tvungen att fundera både en och två gånger om det verkligen är värt att göra. 

Nu verkar det som all vår träning börjar ge resultat 😀

Vi slet länge länge med att hoppa något över 25 cm. Han sprang bara runt. Men med mycket, mycket smarta hoppteknikövningar flyger han över idag. Kan säga att han hade inga som helst problem att hoppa höga höjder i skogen utan allt var associerat på agilityplan. 

Tunnlar! Nja, inte min grej sa Kenszo. Jag fick stå precis bredvid och peta in honom. Men, efter ett par månader, efter att bestämt mig för att verkligen ta tag i problemet, och jag vet inte hur många kastade gula, pipande kongbollar, gillar han nu tunnlar och det går att skicka honom på avstånd . 

Gungan. Vår stora stötesten. Tog nästan 3 år att få honom att gå upp. Sist satsade han fullt och sprang hela vägen ut. Så duktig.

Slalom. Vet jag fortfarande inte hur jag ska lösa😔 Han kan. Ärjättesäker på ingångar , men allt hänger på motivation. Tränar vi och jag har boll, så kan han inte högerslalom, och går ur vänster. Tar jag fram kyckling t ex då funkar allt så bra!  Han springer gärna till slalom, gillar hindret, men är inte motiverad till att ta alla portar om inte belöningen är rätt .

Att lämna min sida. Det har varit så svårt. Men nu börjar det lossna. Jag kan skicka honom längre och längre bort. Känslan är underbar. Han börjar få självförtroende. 

Handlingsmässigt är han en dröm😀 Snäva svängar och gör jag rätt följer han perfekt. När han springer på är känslan underbar .

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s