Back to basics

Bara för att kroppen är lite skröplig och det är svårt att springa fort och jag har en snabb hund är det ingen anledning att ge upp😄 Det är bara vissa saker som är viktiga att tänka på. 

* hunden måste ha ett rejält hindersug så du kan skicka och hinna placera dig och hunden jobba självständigt

* klara hinder självständigt som tex slalom och kontaktfältshinder oavsett vad du gör

Vessla och jag har tränat mycket hindersug, men på kursen hos Elin förra veckan påpekade hon att det skulle nog kunna duga bara inte Vessla varit så snabb, så det va bara att åka hem och träna mer😄 Mycket tacksam för det , för det förklarade också vissa saker vi haft problem med. 

Så nu har jag belönat allt bort från mig, allt hon bjuder på själv och redan efter två pass ser jag skillnad😄

Sedan till detta med självständiga hinder. Sista tiden har Vessla börjat ”strula” lite i slalom. Sååå tillbaka till början. Satte upp en smal allé och hopphinder före och efter och swish så gick det så det visslade . Inga tveksamheter. Fullt ös, säkra ingångar ! Det roliga/ konstiga är också att här har hon en annan teknik, som jag glömt bort ,vilket hon hade i början . Hon kör enbensstil och zickzackar sig fram med bra fart men i vanligt slalom hoppar hon fram med bägge frambenen ihop. Undra när hon bytte!?


Nu ska vi jobba upp en säkerhet i alléslalomet, fortsätt vad jag än gör. Tanken är att det ska va lätt och roligt, och lätt att göra rätt med rätt fart. 

Annonser

3 thoughts on “Back to basics

 1. toktassarna

  Mina har åxå kört enbent i smal kanal men övergått till hopp när den är helt ihop. Kaia KAN köra enben om man pressar henne jättehårt, men det verkar vara bekvämare med hopp i vanligt slalom.

  Svara
  1. evashundar Inläggets författare

   Tack för infon Åsa, det va jättebra att få veta! Jag inbillar mig själv också att hopp är bättre / skönare och skonsammare mot kroppen.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s