Disk, men peppad :)

Man skulle kunna tro att jag tappat hoppet nu, efter ett år av disk i agility. Men jag känner mig mer laddad än nånsin. Jag har varit med om detta en gång tidigare. Med min lilla stjärna Milou. Han hade inte heller tid att ta slalom.

gnag

Men en dag lossnade, och så stod vi där, högst upp på pallen och hade slagit de andra med över 10sek. Glömmer det aldrig. Hans tävlingsbok var bara full med förstaplaceringar.

Min känsla är att Vessla är såå mycket bättre än Milou 🙂 Jag visste innerst inne innan det lossnade med Milou att han var så bra, det är så synd bara att han fick en så kort karriär.

Nu börjar Vessla & jag  bli samspelta & jag börjar kunna springa bättre. Jag har inte längre den känsla att jag inte hinner med. Vessla börjar bli mer självständig och allt flyter på . För den som älskar agility vet hur härlig den känslan är när man går in på plan och allt bara flyter på, nu börjar det komma 🙂  Det är sååå ljuvligt.

Sista tävlingen för året var i helgen.

vesslavargarda1

Vi var i Tångahallen, i Vårgårda. Malin och jag åkte, och det var många timmars väntan . Vessla hatar verkligen att ligga i bilen, likaså bur, men ute på läktaren gick det bra att sova bort några timmar. Där har hon inga problem att slappna av.

Det stora målet var att sitta i starten. Det har varit vårt stooora problem, inte bara på tävling utan också träning. jag lyckas inte förmedla vad jag vill. Stadga har alltid varit mitt paradnummer med mina andra hundar, men inte med Vessla och ett hinder mellan oss, ha ha 😉  Men så i veckan fick jag ett nytt tips av Ulrika. Testade 15 min i fredags och det var som ett ljus gick upp för Vessla.  Två disk i helgen,  tog såklart inte slalom på första försöket, hon hade inte tid. Jag var sååå nöjd med första loppet. det kändes helt underbart bra, trots disken. vi missade ett hinder tror jag ( efter slalom ) . Men det var surt att inte nolla. Jag hade velat avsluta 2016 med ett nollat lopp, det hade jag gärna 🙂

Annonser

2 thoughts on “Disk, men peppad :)

 1. toktassarna

  Den där känslan hade jag med Lovis. Vi hade över 30 disk innan vi lyckades ta oss runt ett enda lopp men jag minns att jag kände att det FANNS där hela tiden. Och hon är ju by far min absolut bästa hund hittills, även om Kaia kan otroligt mycket mer tekniskt än vad Lovis nånsin kunde så hade Lovis en jävlar anamma och glädje och kärlek till agility som Kaia saknar. I Minka finns den litegrann men hon är så jäkla svår att träna så jag vet inte om jag kommer få ihop det där med teknikskicklighet och glädje i henne nånsin 🙂

  Svara
  1. evashundar Inläggets författare

   Så skönt att höra, vi är nog snart uppe i 30 disk 😜 Vissa hundar har bara ”det” vad gäller agility och är helt underbara, och Vessla är den absolut bästa hund jag haft. Självklart kommer du fixa det med Minka💞

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s