Efter kastrering

Vessla har ju mått rejält dåligt i samband med löp och skendräktighet. Fått rejäla magsmärtor , gastrit, kräkningar och vägrat äta. Veterinärerna ( flera ) som vi träffat har sagt att vi bör absolut kastrera. Det som är spännande, men mindre kul, är att Folksam ersätter inga förebyggande åtgärder, så trots att om vi inte skulle kastrerat , så skulle det kostat dem mer pengar, i och med att vi varit tvungna att söka vård varje gång, men den logiken köper dom inte. Så denna kastrering har än så länge gått på ca 10 000:-, med ett återbesök när smärtlindringen inte hjälpte och de tog prover för att se att allt var bra!! 


Nu börjar fröken bli sig själv igen. Tog 5 dagar innan hon började skälla, hon som alltid låter 😉

Idag börjar vi rehab efter kastreringen. I och med att detta var en planerad kastrering har vi tränat mycket mag- rygg- och kärn muskler sista tiden . Dels för att hon ska ha en bra grund innan operation och dels för att hon ska vara van vid alla övningar, ifall hon skulle uppleva något obehag. 


Idag har hon bara fått stå några sekunder på ostadigt underlag och hitta sin balans i kroppen. Inget annat. Superlätt sa Vessla och försökte lyfta tassar redan som vi tränat innan, men det är lite tidigt ännu, det för vänta. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s