Eosinofilt granulom

Eosinofilt granulom

Kenszo var bara 6-7 månader när jag upptäckte att han hade Cavalliermärke, eller Eosinofilt Granulom. Det slår upp sår i gommen, som gör väldigt ont. Han ville inget göra, han gick ner i vikt för att han ville inte äta. Jag sökte veterinär som gav honom kortison att äta. Han blev bättre, började äta , märket försvann. Men, så fort han slutade med kortisonet, kom märket tillbaka.  Vi provade även att injecera kortison direkt i märket en gång, när han ändå var sövd i samband med patella operation. Det hölls sig bättre, men kom snart tillbaka. Det finns dom som säger att när märket är aktivt så upplever hundarna influensaliknande symtom från kroppen, och blir mycket trötta, och jag kan hålla med.

Vad är bästa behandlingen ?

Jo, som jag har lärt mig och upptäckt så verkar märket hänga mycket ihop med immunförsvaret och har ett samband med allergi som även vår allergiveterinär säger. När vi upptäckte att Kenszo var allergisk och fick börja äta allergikost ( för hans del var det Hills Z/D ) så försvann hans märke. Lugnar man ner immunförsvaret, så lugnar märket ner sig.  Syster Csim hade ju även hon Cavalliermärke, och även hon fick äta denna mat ihop med färskfoder, och efter byte av kost, så ha inte hon heller haft några skov.

När kommer märket?

Många ggr kommer det när hunden är nedsatt på något sätt.  Som vid löp, vid dräktighet, operationer, infektioner mm då kan det blossa upp.

Hur ser det ut?

023

Som ett rött upphöjt sår .

Övriga sidor

Jag har haft väldigt svårt att hitta information trots att det är så vanligt men här är en sida :

Veresi Akácos Pumi Kennel

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s